Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Resum del treball realitzat en la sessió del 18/7/2024

Sessió de treball Comissió Ciutadana de Reis 18/7/2024 a la sala de Plens de l'Ajuntament
1) Benvinguda
El regidor Ferran Cerdeira va donar la benvinguda agraint la participació i presenta l’objectiu de la sessió d’avui. Que resumeix en completar la valoració de la Cavalcada Reial que ja es va fer al gener i sobretot enfocar la nova proposta de Campament Reial.
La Montserrat Muñoz Cap de Participació va fer un repàs dels comentaris de la valoració del gener per situar la trobada.
En Joan Rosés de Quòrum var explicar la dinàmica que es dividia en dues parts. Una part de treball en grup subdividit en dos temes diferents, aspectes a millorar per una banda i aprofundiment de la idea de Campament Reial per l’altre. La segona part constava de posada en comú perquè tothom és pogués assabentar de la feina dels altres i poder fer els seus comentaris i apreciacions si ho consideraven pertinent.
La durada aproximada prevista d’aquesta sessió va ser de 90 minuts.

2) Resultats
Aspectes a millorar o canviar
1. Es considera que cal incorporar més nadales tradicionals al repertori musical
2. Cal controlar el fet que quan s’ajunten massa les comparses la música es trepitjava massa
3. Procurar intercalar les carrosses i comparses. La idea és que hi hagi un comparsa entre cada carrossa.
4. Crear un espai durant la jornada on els infants col·laboradors de la cavalcada tinguin el seu moment amb els reis.
5. En quan a l’espai inclusiu durant la cavalcada és percep positivament però és fa l’apreciació que caldria reduir la velocitat de la marxa en aquell tram (no aturar-se del tot que frenaria massa tota la rua). Per altre banda en quan a l’espai de plaça, es considera que és un debat complex, ja que per una banda hi ha la percepció que per accedir al espai inclusiu havies de passar per una situació de gran exposició en vers les altres persones i això es percep com negatiu, però per altre banda es considera també que calia més visibilització de l’espai així com més voluntaris de l’organització
6. Es posa en dubte també la necessitat de mantenir la figura del Nen de la Clau, ja que la clau ja la té l’alcalde.
7. Millorar vestuari i representació de la fada dels xumets per tal de que sigui més identificable.
8. En quan a la barreja de confeti i caramels, hi ha consens que és bona idea, però també que cal reduir la quantitat de confeti, tant perquè no en cal tant com perquè dificultava massa l’accés als caramels.
9. Hi ha consens en els 2 grups que cal recuperar el fet d’anar a totes les residències de gent gran i es considera que per poder-ho fer caldria crear un altre equip, ja sigui de Patges Reials o inclús de Reis i que puguin començar anar-hi a partir de les 16h. Fer un altre equip de reis genera la por que algun infant els pugui veure en 2 llocs diferents i que per tant hi ha bastanta gent que considera que millor crear uns patges reials.
10. Per al Rei Blanc la tarima estava massa alta i costava molt acotar-se per saludar els infants, però també es va apreciar que baixar-la implicaria que hi hagués gent de zones de la plaça no pogués veure bé els reis.
Propostes per aprofundir amb la idea del Campament Reial
1. Hi ha un consens general i la confirmació de l’ajuntament que el Campament Reial és desenvoluparà a Cal Puig Janer, els dies 2,3 i 4 de gener de 2025. (depenent de forces i gent implicada es podria reduir un dia)
2. La proposta general estructura el campament de la següent manera:
- Entrada pel Celler. On pot haver-hi gent embolicant regals, la Carbonera que es proposa que es pot anar aprofitant per esmicolar el carbó, la bústia Reial amb les Cartes recollides prèviament. Depenent del voluntariat poden haver-hi més personatges
- Campament ubicat al pati que inclou la haima reial amb espai pels reis (però sense els reis), la estança del Patge Viu-viu, que finalment es decideix que potser no és el propi patge Viu-Viu sinó un ajudant que està traginant per la seva estança, ja que així s’evita el possible conflicte que un infant vegi que és una persona diferent respecte el que va veure dies abans. Si es fa sortir el patge Viu- Viu en persona ha d’anar exactament igual caracteritzat que el “real”. També hi ha qui es planteja si és manté a plaça de l’oli o s’ajunta tot amb el campament, però encara es considera prematur aquest canvi.
3. A nivell de format es genera el debat de si ha de ser només un circuit expositiu/decoratiu o més participatiu. Finalment sembla que el consens és que en gran part sigui expositiu però també amb una part participativa. Hi ha una entrada lliure però regulada per grups amb una persona guia que va construint un relat (els guies poden ser persones conegudes, els personatges no). Es diu de parlar amb la gent de la passió i del món del teatre per fer la tasca d’aquestes guies.
4. En quan a la part participativa del campament es proposen tan un taller de “Recollidor de caramels” que aprofitaran per el dia de la Cavalcada, com un taller del “Arbre dels desitjos” on els infants escriuran desitjos i es penjaran a un dels arbres del pati. També es proposa taller de fanalets però es percep com un taller molt interessant però que frenarà massa el circuit.
5. En quan a decoració i escenografia tothom coincideix que ha de tenir una estètica oriental aprofitant la haima. Es proposa també recórrer a decorats que pugui cedir La Passió així com demanar a professionals d’Olesa per pensar l’escenografia i que estructurin el guió del campament.
6. Es considera que aquest campament l’ha de liderar la Comissió de Reis, buscant reforços d’altres entitats. També fer crida a voluntaris “joves” que vulguin participar així com el col·lectiu Balcó de Somnis.
7. Falta aclarir pressupost de l’ajuntament en concepte de material.
8. Es proposa plantejar al Consell de Cultura del setembre el Campament Reial per si ha alguna entitat que no participa a Cavalcada vol participar al Campament Reial
9. Els horaris es faran amb cita prèvia i es garantirà una franja inclusiva.

Es tanca la sessió agraint la participació a tothom i comentant que podran veure l’informa a la plataforma Participa 311 i que es crearà un espai on seguir afegint comentaris i/o propostes en la mateixa plataforma

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir