- Aquest procés té com objectiu acabar actualitzat el Reglament de Participació Ciutadana Municipal que és de l'any 2000.
- Donada la situació d'emergència sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, la sessió s'ha realitzat de manera on line.
- Han assistit una quarantena de persones vinculades al voluntariat i al teixit associatiu d'Olesa de Montserrat.
- La sessió s'ha iniciat amb una benvinguda i presentació a càrrec de la Regidora de Participació Ciutadana, Ada Agut i Domènech.
- Després de la presentació i per facilitar que tothom pogués participar de manera activa i aportar les seves opinions i idees, s'ha dividit els assistents en tres sales virtuals.
- El treball en grups tenia com objectiu recollir les diferents visions entorn a la situació de la participació en clau de diagnòstic, identificant quines dades i informacions objectives tenim, quins aspectes positius o fortaleses tenim a Olesa amb relació al foment de la participació, quins elements negatius o punts febles tenim a Olesa, i quines sensacions o vivències ens desperta la participació ciutadana al municipi.
- Després del treball en subgrups s'han compartit en plenari les principals conclusions i idees de cada grup, i realitzat una valoració de la sessió.
- Finalment la regidora, Ada Agut ha agraït i fet la cloenda de la sessió.
- Els temes sobre els que s'ha parlat són:
> L'accés a la informació de l'Ajuntament i les activitats que desenvolupa aquest per promoure la participació.
> Les dificultats i oportunitats a l'hora de participar a través dels diferents canals de participació: els consells municipals, els processos participatius, com els pressupostos, o la plataforma decidim.
> La dificultat per promoure la participació activa de la ciutadania, especialment aquella que no està vinculada a cap entitat.
> La gran quantitat d'associacions i activitats que organitzen aquestes a Olesa, però al mateix temps les dificultats per incorporar persones joves o incentivar la seva participació. I la manca de col·laboració entre entitats, especialment si no són del mateix àmbit.
> El paper de les noves tecnologies en el foment de la participació, i com aquesta obre noves oportunitats, però també ens planteja el repte de no deixar ningú enrere per la bretxa digital.
- I moltes coses més que quedaran recollides en un informe de la sessió que es retornarà a les persones participants i es penjarà a la plataforma Decidim Olesa, i que serà la base per la sessió de propostes de millora del proper dissabte 28 de novembre
Compartir